Hooldekodu rajaja saab esmalt kaela leppetrahvi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Aktsiaselts Lõuna-Eesti Hooldekeskus avas 2015. aastal uue, nüüdisaegse ja kõigi mugavustega parimat elukeskkonda pakkuva hooldekeskuse Põltsamaal.
Aktsiaselts Lõuna-Eesti Hooldekeskus avas 2015. aastal uue, nüüdisaegse ja kõigi mugavustega parimat elukeskkonda pakkuva hooldekeskuse Põltsamaal. Foto: Lõuna-eesti Hooldekeskus

Jaanuari alguses avalikuks tulnud plaan, et sotsiaalministeerium annab ainsa riigi käes oleva hooldekodu Koerus üle Järvamaa omavalitsustele, tõi päevakorrale ka ühe mitmeks aastaks soiku jäänud plaani rajada Türile veel üks hooldekodu. See on ka põhjus, miks pole omavalitsus Koeru hooldekodu omanikeringi astumisest huvitatud.

Saja kohaga hooldekodu Türile rajamist kavandab AS Lõuna-Eesti Hooldekeskus. Türi vallavanema Kati Nõlvaku ütlust mööda on Türil Staadioni tänava ääres asuvale maatükile ehitusõigus antud juba mitu aastat tagasi.

Mõne aasta eest on üle Eesti mitut hooldekodu omav ettevõte muuhulgas maadelnud ka talle esitatud soodustuskelmusega. Selle põhjal nõudis rahandusministeerium 2018. aastal tagasi üle 600 000 euro, mille oli hooldekeskusele eraldanud Euroopa regionaalameti fond. Et vahetunud on ka ettevõtte juhtkond, on Lõuna-Eesti hooldekeskus jälle Türi vallaga suhteid soojendama asunud. «Detsembris kohtusime Lõuna-Eesti hooldekeskuse esindajatega ja uuendasime koostöölepingut. Selles on punkt, et nad peavad esitama vallale nüüd ajakava, millal midagi teha plaani­takse,» lausus Kati Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles