Pool teed abieluranda saab käia arvutist lahkumata

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide raekoja kaunis saal on populaarne abiellumispaik, teab Paide linnavalitsuse perekonnaseisutoimingute spetsialist Kristina Lill öelda.
Paide raekoja kaunis saal on populaarne abiellumispaik, teab Paide linnavalitsuse perekonnaseisutoimingute spetsialist Kristina Lill öelda. Foto: Dmitri Kotjuh

Kaks päeva enne aasta vahetumist tuli paljudele hea uudis: abielu sõlmimise avalduse esitamiseks pole enam tarvis ametniku juurde minna, vaid piisab e-avaldusest rahvastikuregistri veebiportaalis. Paide linnavalitsuse perekonnaseisutoimingute spetsialist Kristina Lill on aasta esimeste nädalatega vastu võtnud juba kümme e-avaldust ja mõni on juurdegi tulemas. Paberkandjal avaldusi saab Lill üles lugeda ühe käe sõrmedel­.

Kristina Lill märkis, et e-avalduste võimaldamisel on nii plusse kui ka miinuseid. Hea on see, et paaridel on nii mugavam. Veebis täidetav avaldus on lihtne ja arusaadav. E-avaldust on võimalik teha siis, kui kõik andmed rahvastikuregistris on korrektsed ja võimaldavad abielluda.

«Küll võib sellisel puhul juhtuda, et mina kui paaripanija kohtun abiellujatega esimest korda alles registreerimisel. Seetõttu soovitan ikkagi ka e-avalduse esitajatel tseremooniate puhul enne tähtsat sündmust ametnikuga silmast silma kohtuda ja üksikasjad läbi arutada. Saame omavahel tuttavaks, näitan maja ja saali,» selgitas Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles