Järvamaa juurtega muusik pani kokku Marju Kuudi kaverite plaadi

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Marju Kuut FOTO: Andres Teiss/ Postimees.
Marju Kuut FOTO: Andres Teiss/ Postimees. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

12. veebruaril on Eesti muusiku ja laulja Marju Marynel Kuudi sünniaastapäev. Selleks puhuks on hulk Eesti artiste laulnud sisse Kuudi loomingut ning pannud laulud digitaalsele helikandjale. Kogumik sündis tänu ühele Järvamaa päritolu muusikule, kellele Marju Kuut on olnud suureks eeskujuks.

"Täna on eriline päev! Paljud teist on kuulnud, et minu vaimustus Marju Marynel Kuudist on üüratu. Temast kui muusikust ja Marynist endast. Ta on kindlasti üks mind enim mõjutanud muusik. Ja mitte ainult oma muusikaga, vaid ka sellega, kuidas ta mõtleb muusikast. Ta elab muusika jaoks! Muusika ise ongi kõige olulisem - mitte ükski väline mõjutaja ega pürgimine teiste väärtuste (kasvõi materiaalsete) poole. Ja see on üks osa temast, millest olen leidnud tuge ja inspiratsiooni. Seda, mida Maryn ja tema muusika on minu jaoks pakkunud, on raske sõnadesse panna," kirjutab Haldi Välimäe oma Facebooki lehel. "Pöördusin mitmete muusikute poole küsimusega, kas nad oleksid nõus osalema kogumiku loomises ja minu suureks rõõmuks tuli palju positiivseid vastuseid."

Digialbum sisaldab seitsmeteistkümne Eesti artisti ja koosseisu kavereid Marju Kuudi muusikast või tema esitatud paladest. Loomingut esitavad Vaiko Eplik, Jarek Kasar, Hannaliisa Uusma, Mari Jürjens, Kõrsikud, Miljardid, EiK, Mattias Tirmaste, Mia Piir, Maris Pihlap, Sander Mölder, Raul Ojamaa, Haldi, Lonitseera, Kelly Vask, Janek Murd ning Argo Vals.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles