Siseminister ja päästeameti juhid tutvustasid varjumiskohtade loomise põhimõtteid

Eva Klaas
, reporter
Copy

Üle poole Eesti inimestest elab kortermajades ja uuringud näitavad, et kortermajade elanikud on kriisiolukorras kõige haavatavamad. Eile tutvustasid siseminister Lauri Läänemets, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ja päästeameti varjumise nõunik Sten-Patrick Kreek Paides Pärnu 9 keldris varjumiskindluse parandamise plaani.

Läänemets märkis, et kriteeriumidele vastavate varjumiskohtade vajadus on kerkinud tervalt esile seoses Ukraina sõjaga, kuigi siseministeerium ja päästeamet on juhtinud tähelepanu ohuolukorras varjumise vajalikkusele palju varem. Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu sõnas, et varjumiskohtade loomise võimaluste vastu on viimasel ajal tundnud suurt huvi nii asutused kui ka korterühistud.

Siseminister Lauri Läänemets ütles, et tegi eelmisel nädalal valitsusele ettepaneku eraldada päästeametile 15 miljonit eurot aastas, et korraldada taotlusvoore, millega toetada korteriühistutes varjumiskohtade loomist või ruumide kohandamist vastavaks. «Selline toetusmeede võimaldaks hinnanguliselt igal aastal toetada 300–500 korteriühistut,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles