Lauri Läänemets: enne Narva tanki minemaviimist tegeles kaitsepolitsei mitme Eesti äärmuslaste provokatsiooni ärahoidmisega (1)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe, siseministri ning riigikogu valimistel sotsiaaldemokraatide Viljandi- ja Järvamaa esinumbri Lauri Läänemetsa sõnul tuleb riigil Putini-meelsete provokaatorite kõrval tegelda ka Eesti äärmuslaste ohjeldamisega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe, siseministri ning riigikogu valimistel sotsiaaldemokraatide Viljandi- ja Järvamaa esinumbri Lauri Läänemetsa sõnul tuleb riigil Putini-meelsete provokaatorite kõrval tegelda ka Eesti äärmuslaste ohjeldamisega. Foto: Marko Saarm

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht, siseminister Lauri Läänemets kinnitas vastuseks Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri süüdistustele, et tema venekeelses Delfis mainitud Eesti äärmuslaste plaan Narva tanki õhkulaskmise kohta põhines kaitsepolitsei andmetel ega olnud mõeldud rahvustevahelise vaenu õhutamise ega valimisteks häälte korjamisena.

Seeder saatis laupäeval meediale avaliku kirja, milles kritiseeris mitut tahku Läänemetsa käitumises, kuid peamiselt tema 20. jaanuaril venekeelses Delfis ilmunud intervjuud.

«On aga üks samm, mida ma ei saa mõista. Sinu intervjuu venekeelses meedias, kus sa ütlesid, et Isamaa õhutusel oleksid eestlased saatnud Narva tanki juures korda terroriakti ja ainult sinu erakond hoidis venelasi «peksa saamast»,» kirjutas Seeder. «Tegu on rahvustevahelise vaenu õhutamisega ja taolised avalikud väljaütlemised ei ole sobilikud ühelegi Eesti poliitikule, rääkimata siis riigi siseministrist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles