Tule ning aruta Järvamaa oleviku ja tuleviku üle!

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
2021. aasta arvamusfestivalil arutleti elavate ja surevate linnade definitsiooni üle.
2021. aasta arvamusfestivalil arutleti elavate ja surevate linnade definitsiooni üle. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval toimub Paide muusika- ja teatrimajas Järvamaa arengustrateegia uuendatud versiooni avalik arutelu. Tegemist on maakonna olulisima arengudokumendiga, mis annab ülevaate Järvamaa olevikust ja tulevikust.

Avalikule arutelule on oodatud kõik huvilised. Strateegia koostamise konsultandi Maiko Kesküla sõnul saab arutelul lühikese ajaga väga hea ülevaate kõikidest valdkondadest ning maakonna hetkeseisust ja tulevikuväljavaadetest. "Järvamaal leidub häid ideid, kuidas elu edendada," mainis ta.

Arutelu algab kell 10 maakonna energia- ja kliimakava tutvustamisega. Sellest kõneleb Martin Kikas. Pärast seda on teemaks arengustrateegia uuendused ja eesmärgid, teenuste kujundamine avalikus sektoris, ettevõtluskeskkond läbi tugiteenuste ning arengustrateegia valdkondade tutvustus (kultuur, haridus, turism, sport, noorsootöö, tervisedendus, turvalisus, ettevõtlus, kodanikuühendused, sotsiaalvaldkond, keskkond, elamumajandus, ühendused ja tervishoid). Kõnelevad veel maiko Kesküla, Riigikantselei innovatsioonitiimi liige Daniel Kotsjuba, tehnoloogia ettevõtja Sander Laurson ning valdkondade juhid.

Järvamaa arengustrateegia 2035+ uuendatud eelnõu on läbinud Järva valla, Türi valla ja Paide linna volikogudes esimese lugemise ja läheb täiendatud versioonina teisele lugemisele veebruaris.

Registreerimislink

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles