Korteriomanike vaidlussesse sekkub kohaliku omavalituse lepitaja

BNS
Copy
Umbes 70 protsenti Eesti leibkondadest elab korterelamutes ning suur osa neist majadest vajab remonti. Ulatuslikumate tööde tarvis kogutavad summad jäävad pahatihti hinnatõusust maha, kuid laenamine on paljudele vastukarva.
Umbes 70 protsenti Eesti leibkondadest elab korterelamutes ning suur osa neist majadest vajab remonti. Ulatuslikumate tööde tarvis kogutavad summad jäävad pahatihti hinnatõusust maha, kuid laenamine on paljudele vastukarva. Foto: Peeter Kümmel

1. veebruarist hakkavad kehtima mitmed olulised seadusemuudatused, mille eesmärk on lahendada korteriomandite ja -ühistutega praktikas ilmnenud probleeme.

Korteriühistutes tekkinud vaidluste kohtuväliseks lahendamiseks antakse kohalikele omavalitsustele õigus luua vastav lepitusorgan. Korteriomandite loomise ja jagamise tingimused muutuvad rangemaks, hüpoteegi muutmine lihtsamaks ja odavamaks.

"Senini kehtinud korteriomandi- ja korteriühistuseadus on vahepealse ligi viie aasta jooksul püsinud muutumatuna, kuid vahepeal on tõusetunud mitmeid olulisi küsimusi, mis uute seadusemuudatustega lahenevad," ütles justiitsminister Lea Danilson-Järg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles