Järva-Madise kirikuõpetaja leidis tee usuni palverännaku kaudu

Eva Klaas
, reporter
Copy
EELK Järva-Madise koguduse õpetaja Jane Vain ütleb, et tema teekond kirikuõpetajana teenimiseni sai alguse palverännakust.
EELK Järva-Madise koguduse õpetaja Jane Vain ütleb, et tema teekond kirikuõpetajana teenimiseni sai alguse palverännakust. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva-Madise koguduse õpetaja Jane Vain armastab palverännakutel käia. Olgu Eestimaa või võõramaa radadel, ta tunneb rännates võimalust astuda argipäevast välja. See on aeg Jumalale ja iseendale, aeg palvetada, aga ka teekond teiste inimesteni ning võimalus uusi paiku avastada.

Tartu rahu aastapäeval kohtus Vain Ambla rahvaga, kus kõneles oma palverännakutest ja palverännaku mõttest üldisemalt. Enne kohtumist oli minirännak Ambla kirikaias, kus asetati küünlad Vabadussõja ausamba jalamile, aga käidi ka Ambla kirikuõpetaja Tõnu Linnasmäe juhendusel kalmistule maetud Vabadusristi kavaleride haudadel ja tehti veel mõni teinegi peatus.

Jane Vain ütles, et kuigi see oli minirännak, olid sel kõik palverännakule olulised tunnused: oli eesmärk, püha paik, kuhu jõuda, teekond ja teekaaslased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles