Linnameeskonna esindussats noorenes veelgi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Oskar Hõim liitus Paide Linnameeskonnaga.
Oskar Hõim liitus Paide Linnameeskonnaga. Foto: Albert Kerstna / Stuudio24.ee

Tänasest tõmbab Paide Linnameeskonna keskmist vanust veidi allpoole lepinguliseks mängijaks saanud Oskar Hõim, kel vanust vaid 17 aastat.

Paide Linnameeskond on juba varemgi silma paistnud kogenud ja verinoorte mängijate tasakaalustava kooslusega. Suurte kogemustega ja teenekate jalgpallurite kõrvale on igal hooajal võetud noori ja lootustandvaid jalgpallureid, kes eeskujudelt õppida saaks ning kasvaks meeskonnale tõhusaks täienduseks.

Algava hooaja eel on Linnameeskonna viiendaks täienduseks 17-aastane poolkaitsja Oskar Hõim, kelle eelmiseks mängupaigaks Eestis oli Tabasalu jalgpalliklubi.

Linnameeskonna spordidirektor Gert Kamsi sõnul on tegemist järjekordse tulevikku vaatava käiguga. “Hõim on kõrge potentsiaaliga noor poolkaitsja ning tal on olemas väga head omadused ja eeldused tegemaks oma positsioonil tugev karjäär,” lausus ta.

“Kontrolliva poolkaitsjana on tema trumpideks mängu lugemine nii ründe- kui kaitsefaasis ning palliga tegutsemine. Olulise omadusena tuleb Hõimu puhul eraldi välja tuua tema oskust uut infot vastu võtta ning oma tegevusi nii väljakul kui treeningutel vastavalt sellele kiiresti kohandada,” lisas Kams.

Noorteklassides viis aastat Rootsis mänginud Oskar Hõim avaldas teenitud lepingu üle heameelt. “Paide Linnameeskonnaga liitudes teen oma karjääris suure sammu,” märkis ta. “Klubi ja meeskond on mind soojalt vastu võtnud. Ootan juba hooaja algust ning loodan omalt poolt anda kõik, et saavutaksime hooajaks püstitatud eesmärgid.”

Jalgpallitreeninguid Nõmme Kaljus alustanud Oskar Hõim mängis 2014. - 2019. aastal Rootsi suurklubi IF Brommapojkarna noortesüsteemis. Viimased kolm aastat veetis Hõim Tabasalu jalgpalliklubis. Möödunud hooajal esindas ta Tabasalut esiliiga B-taseme 31 mängus ja lõi neis kolm väravat. Erinevate vanuseklasside noortekoondistes on Hõim saanud kirja 15 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles