Järvamaa noorsootöö nõukoda: valdkond vajab uut hingamist ja motiveeritud töötajaid

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide avatud noortekeskuse siserulapark on endiselt populaarne, kuid ka sinna otsib Paide linnavalitsus uusi tegevusi juurde, et noorte vaba aega mitmekesistada.
Paide avatud noortekeskuse siserulapark on endiselt populaarne, kuid ka sinna otsib Paide linnavalitsus uusi tegevusi juurde, et noorte vaba aega mitmekesistada. Foto: Dmitri Kotjuh

Kümme-viisteist aastat tagasi oli noorsootöö ja noortekeskuste õitseaeg. Europrojektide abil arenesid noortekeskused jõudsalt: soetati inventari, remonditi ruume, avati uusi keskusi, noortetube. Aeg on aga mööda läinud ning tollal hangitud nüüdisaegne inventar ja digi­vahendid on väsinud, noorte vajadused muutunud ja raske on leida töötajaid.

Peale selle konkureerib noorsootöö paljuski haridusega, mis on püsivam ega sõltu nii palju omavalitsuste võimekusest. Järvamaa noorsootöö nõukoda on katusorganisatsioon, mis püüab leida maakonna noorsootööle uut hingamist, motiveerida töötajaid ja pakkuda noortele uusi väljundeid.

Veebruari alguses käisid noorsootöötajad värsket õhku hingamas nii Saaremaal kui ka eelmisel aastal Eesti noortesõbralikemaks omavalitsuseks valitud Muhu vallas. Sealt tuldi tagasi heade mõtete ja uue energiaga. Peale selle andis reis ainest analüüsida Järvamaa noorsootöö seisu, selle muresid ja rõõme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles