GALERII Sakret kutsus töötajate lapsed tehasetööd uudistama

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Mäos asuva Sakreti kuivsegude tehase töötajate lapsed teavad hästi, et nende vanematel on põnev töökoht - oleks vaid neil endil koduõues nii suured liivahunnikud ja palju ruumi, kus peitust mängida. Seda, et tehase labor on sarnane koduköögile, kus erinevatest kuivainetest valmistatakse mitmesuguseid toite, testitakse retsepte ja segatakse tainast, sai osa lapsi teada esmakordselt, kui ettevõtte kutsus töötajate lapsed omale külla. Sel nädalal toimub üle-eestiline "Tööle kaasa!" aktsioon, et tutvustada lastele erinevaid ameteid.

Sakreti tehases töötab üle kahekümne inimese, kolmapäeva hommikul võeti tööle kaasa kokku 12 last. Kuigi paljud neist on oma vanemate töö juures sagedased külalised, oli kõigil siiski väga põnev päev. Kui muidu peavad lapsed ema-isa töö juures olles käituma vaguralt või laua taga joonistama, olid seekord nende jaoks aega varunud mitmed Sakreti töötajad. Näiteks 8aastane Anette, kelle mõlemad vanemad Sakretis töötavad, pääses esimest korda tehase kollasesse torni. Sealt hakkasid need imelised liivahunnikud kõige paremini silma.

Ettevõtte bürooassistendi Kadri Siimu sõnul tutvustasid nad lastele tehasetöö erinevaid tahke. "Näitasime, kuidas käib paberimajandus, kuidas töötab logistika, mida tehakse raamatupidamises ja muidugi, millega tegeletakse laboris. See viimane on meie tõmbenumber," rääkis Siim. Sakreti laboris töötav peatehnoloog Teele Pullisaar andis lastele võimaluse ise segu valmistada, mis koogiküpsetamisest palju ei erine - kuivaine ja vedelik kokku segada ning valminud tainas "ahju" panna. Ühtlasi põhjendas ta, miks on ehitussegude kvaliteet ja kvaliteedikontroll olulised. "Saame praegu lastele tuua elulise näite Türgit ja Süüriat tabanud maavärina näol ja selgitada, miks on ehitusmaterjalidele vaja ühtseid kvaliteedistandardeid," rääkis ta. "Saame nii mõjutada hoonete vastupidavust." Lapsed nägid, kuidas laboris kuivsegude retsepte koostatakse ning mõõdetakse materjalide painde- ja survetugevust. Samuti selgitas Pullisaar lastele, kuidas tehakse sellist betooni, mis ei vajuks põhja, vaid jääks vee peale hulpima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles