Sakret kutsus töötajate lapsed tehasetööd uudistama

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Mäos asuva Sakreti kuivsegude tehase töötajate lapsed teavad hästi, et nende vanematel on põnev töökoht. Oleks vaid koduõues nii suured liivahunnikud ja palju ruumi, kus peitust mängida. Seda, et tehase labor sarnaneb koduköögiga, kus kuivainetest valmistatakse mitmesuguseid toite, katsetatakse retsepte ja segatakse tainast, sai osa lapsi teada esimest korda, kui ettevõtte kutsus töötajate lapsed endale külla.

Sel nädalal on üle-eestiline algatus «Tööle kaasa!», et tutvustada lastele ameteid. Sakreti tehases töötab üle 20 inimese, kes olid kolmapäeva hommikul võtnud tööle kaasa 12 last.

Kuigi paljud neist on oma vanemate töö juures sagedased käijad, oli kõigil siiski põnev päev. Kui muidu peavad lapsed ema-isa töö juures käituma vaguralt või laua taga joonistama, olid seekord mitu Sakreti töötajat varunud nende tarvis aega. Näiteks kaheksa-aastane Anette, kelle mõlemad vanemad töötavad Sakretis, pääses esimest korda tehase kollasesse torni. Sealt hakkasid need imelised liivahunnikud kõige paremini silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles