Naised tegid ära: Järva-Jaanis taasasutati ajalooline jaoskond

Järva Teataja
Copy
Foto: Facebook: Naiskodukaitse Järva ringkond

Naiskodukaitse Järva ringkonna esimeseks üksuseks oli 7. juunil 1925. aaastal asutatud Järva-Jaani jaoskond. 77 aastat hiljem jaoskond taasloodi, ent 2011. aastaks polnud sinna jäänud ühtegi Järva-Jaani naist, seega võeti vastu otsus taasluua Koeru jaoskond.

Naiskodukaitse Järva ringkond annab teada, et 10. veebruaril pidasid 14 Järva-Jaani naist asutamise koosoleku ja tegid Naiskodukaitse Järva ringkonna juhatusele ettepaneku Järva-Jaani jaoskond taasasutada. 17. veebruaril allkirjastati käskkiri ja seega on nüüdsest Naiskodukaitse Järva ringkonnas 5 jaoskonda: Türi, Paide, Koeru, Roosna-Alliku ja Järva-Jaani jaoskond. Kusjuures Kaitseliidu Koeru Üksikkompanii vastustusalas on nüüd kaks Naiskodukaitse jaoskonda.

Õige pea toimub jaoskonnal esimene üldkoosolek, kus valitakse esinaine, aseesinaine ja juhatuse liikmed, kes hakkavad vastutusrikast juhi rolli kandma.

„Suur rõõm, et Järva-Jaani naised on organisatsiooni tee leidnud ja lausa sellisel määral, et taas moodustasid jaoskonna. Koeru jaoskond on heaks kasvulavaks 2016. aastal moodustatud Roosna-Alliku jaoskonnale ja nüüd Järva-Jaanis. Koeru jaoskonna juhatus soovib palju edu ja viljakat koostööd,” kommenteeris Järva-Jaani jaoskonna juhatuse liige aastatel 2002-2011, praeguse Koeru jaoskonna aseesinaine Kirsika Ilmjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles