Jaak Madison: see on tavapärane infooperatsioon

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig

Kadri Paasi arvamuslugu üldjoontes millegi erilisega silma ei paista, kuna on enamjaolt nagu Vikipeediast kopeeritud alusmõtted. See aga ei üllata. Kuid kui Paas hakkab väitma, et «Kui EKRE ladvik teeb sellise seltskonnaga koostööd, on mõistetav, miks perekond Helme ründab aina intensiivsemalt Eesti riigikaitse juhte ja levitab valeinfot meie kaitsejõudude kohta. Küllap on see paketi osa», siis tasuks olla ettevaatlik, et ei käituks ise nagu klassikaline mõjutusoperatsiooni läbiviija ega riskiks saada kaela hagi valeväidete esitamise eest.

Loodetavasti on Kadri Paas ikka läbi lugenud Politico artikli täismahus, kuna EKREt on väga-väga pikas artiklis mainitud vaid ühes lõigus. Politico ise räägib vaid sellest, et Wagneri grupi ninamees olevat plaaninud viia läbi infooperatsiooni 2019. aastal, kuid oma kodumaine «ekspert» Viljar Veebel väidab mitmeti mõistetavalt, et justkui olekski mingi pakett sõlmitud ja koostöö käivat.

Kui selline asi üldse oleks võimalik, siis vabandage väga mu keelekasutust – kus kurat on istunud kapo ja välisluureameti esindajad viimased neli aastat? EKRE ninamehed peaksid sel juhul juba ammu riigi reetmise eest vangis istuma. Kuid mul on palju suurem usaldus meie luureasutuste kui Viljar Veebeli vastu, kes on oma «teadustöös» viimase paari­kümne aasta jooksul keskendunud Euroopa Liidu föderaliseerumise headele külgedele ning on oma avaldustes paistnud silma kui Reformierakonna kasvandik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles