Prügiauto ei pruugi alati kaugema kandi inimesteni jõuda

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eesti Keskkonnateenuste prügiveoauto
Eesti Keskkonnateenuste prügiveoauto Foto: Marko Saarm

Türi valla Saueaugu küla Nahkmetsa elanikud andsid hiljuti prügiveofirmale Eesti Keskkonnateenused teada, et ärgu nad üldse tulgugi nende prügikonteinerit tühjendama, sest omanik teenindas end juba ise. Sellise teate põhjus oli viimasel kahel tühjenduskorral saadud raport kinnistuni viiva tee oludele mittevastavuse kohta, mille tõttu jäi prügivedu tegemata.

Kinnistu eaka omaniku esindaja Enno Viiburg ütles, et prügiauto jättis 140-liitrise konteineri tühjendamata 24. novembril, samuti 16. veebruaril. «Mõlemal korral toodi põhjuseks läbimatud teeolud, mille tõenduseks oli tehtud foto majani viiva teelõigu otsast, mis jääb seitsme kilomeetri kaugusele,» lausus ta.

Viiburgile jäi mõistmatuks, kuidas saavad prügiautojuhid hinnata tee läbimatuks, kui valla poolt on tavapärane talihoole kruusakattega metsateel tehtud ja teiste autode sõidujäljed on samuti näha. «Pealegi, kuidas saab tee seisukorda hinnata sinna sisse pööramata? Kust nad võtavad, et tee on pehme? Mille järgi otsustavad, et konteinerini sõites jäävad sinna kinni, ja nõuavad, et kinnistu omanik peab tagama ligipääsetavuse?» paiskas ta õhku küsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles