Väikesed Sookure kokad tegid tutvust piimatoitudega

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Eelmisel nädalal oli Paide Sookure lasteaias piimatoodete teemanädal, kus mudilased tegid tutvust piima saamislooga, valmistasid ise erinevatest piimatoodetest toite ja sõid neid. Nädala kulminatsioon oli laste lemmikpudingi välja selgitamine.

Sookure lasteaia tervishoiutöötaja ja tervisemeeskonna juht Eneli Kerro selgitas, et Sookure on tervist edendav lasteaed, mis on oma tervisetegudega nii maakondlikul kui vabariiklikul tasandil tunnustust pälvinud. "Teeme meeskonnaga järjepidevalt tööd, et kujundada lastes tervisliku toitumise harjumusi ning püüame neile mänguliselt tutvustada toiduvalmistamise põnevat maailma. Laste tervislike ja kultuursete toitumisharjumuste kujundamisel lööb innukalt kaasa kogu lasteaia personal," lausus ta.

Ettevõtmised on Kerro sõnul mitmekesised ja pakuvad mudilastele avastamisrõõmu. Samuti saavad nad ise õppeköögis toimetada ning erinevaid toite valmistada. "Lapsed on juba osavad kokad ja naudivad söögitegemist väga. Köögiviljade riivimine ja tükeldamine, toorainete kokkusegamine ning smuutide valmistamine on lastel väga hästi selgeks saanud," kiitis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles