Nomineeritud näitleja toob Paidesse Freudi ja ohtlikud meetodid

, Rakvere Teatri dramaturg-lavastaja
Copy
«Eestis tehakse väga palju väga head teatrit. Seda vaatamata sellele, mida ütlevad kultuuriministeeriumi palgatud ekspertide komisjonid. Komisjonid panevad hindeid ja selle järgi antakse raha, aga komisjonid ei muuda teatrit paremaks või halvemaks,» ütleb näitleja Peeter Rästas, kes tuleb Järvamaa publiku ette 20. märtsil.
«Eestis tehakse väga palju väga head teatrit. Seda vaatamata sellele, mida ütlevad kultuuriministeeriumi palgatud ekspertide komisjonid. Komisjonid panevad hindeid ja selle järgi antakse raha, aga komisjonid ei muuda teatrit paremaks või halvemaks,» ütleb näitleja Peeter Rästas, kes tuleb Järvamaa publiku ette 20. märtsil. Foto: Kalev Lilleorg

Peeter Rästas on töötanud Rakvere teatris näitlejana juba 2004. aastast. Käesoleval aastal kandideerib Peeter ka teatri aastaauhindadele rollidega Will Punakuub («Robin Hood») ja Aleks («Ajurünnak»). Järvamaal jõuab ta 20. märtsil Paide muusika- ja teatrimaja lavale Freudina.

«Ohtlik meetod» – Hampton kirjutas, Kalmet lavastas ja sina mängid Freudi. Näidendit lugedes eksisin sageli Freudi tegelase mõttekäikudesse ära, aga vaadates oli ta üks selgepiirilisimaid tegelasi. Mulle meeldis tema juures see inimlik selgus.

Freud ongi selline tegelane, et igaüks meist kujutab mingit Freudi ette. Ta oli ideede vabrik. Vähemalt mulle tundub nii. See on ka põhjus, miks teda on tänapäeval taandatud, sest kõik tema teooriad ei pea teaduslikult paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles