FOTO Paide noor luges presidendi õuel raamatut ette kõrvuti Eesti tuntud inimestega

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Gümnaasiuminoori esindas ettelugemisel Sigrid Barnabas.
Gümnaasiuminoori esindas ettelugemisel Sigrid Barnabas. Foto: Presidendi kantselei

Möödunud emakeelepäeval toimus vabariigi presidendi kantselei ees teist korda suur lugemisaktsioon. Sellest võttis kõrvuti Eesti tuntud ühiskonnategelaste, haridus- ja teadusinimeste, kirjanike, näitlejate, muusikute, filmitegijate ja sportlastega osa ka üks Paide noor.

Sigrid Barnabas, kes õpib hetkel Viljandi gümnaasiumis, sattus lugemisaktsiooni läbi õnnelike juhuste. "Pakuti võimalust ning ma haarasin sellest kinni," rääkis ta. "Algul tundus see väga hirmus, kuna pea kõik teised lugejad olid tuntud Eesti inimesed ja mina kui lihtne kooliõpilane ei sobinud kohe üldse nende sekka," kirjeldas Barnabas esimesi tundeid. "Kohapeal olles oli aga kõik veidi pingevabam, kuna töötajad, kes meiega tegelesid, olid toredad ja toetavad. Kokkuvõttes oli tore üritus ning mulle väga meeldis," jäi ta kogemusega rahule.

Oma kümneminutiliseks ettelugemiseks valis neiu Margit Lõhmuse novelli "Veider". Barnabas otsis raamatut pikka aega, sest tahtis leida midagi sellist, mis kümne minuti sisse hästi ära mahub. "Konkreetset raamatut "Eesti novell 2020", kust loo võtsin, soovitas mulle raamatukogu töötaja, kuna seal on palju eri kirjanike novelle. Kõikidest novellidest tundus “Veider” just kõige parem valik, kuna seal oli sügav mõte, millega ka ise mingil määral sain samastuda," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles