Paide muusikakooli õpilased panid end proovile

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Karl Truus keskel saavutas klarneti õpilaste seas kolmanda koha. Teda juhendavad Arvo Stoltsen (vasakul) ja kontsertmeister on Risto Iljas.
Karl Truus keskel saavutas klarneti õpilaste seas kolmanda koha. Teda juhendavad Arvo Stoltsen (vasakul) ja kontsertmeister on Risto Iljas. Foto: Paide muusikakool

"Parima noore instrumentalisti" konkursid on muusikakoolide õpilastele heaks võimaluseks oma oskused proovile panna ning õpitut teiste eakaaslastega üle Eesti võrrelda. Nii käisid ka Paide muusikakooli klaveri ja klarneti erialade õpilased mõõtu võtmas.

Reedel toimus Tartus Heino Elleri muusikakoolis Eesti muusikakoolide liidu üleriigilise konkursi „Parim noor instrumentalist 2023“ regionaalne voor klaveriõpilastele.

Paide muusikakoolist osalesid B-kategooria I vanuserühmas Zaira-Milena Rodriguez Miidu ja II vanuserühmas Simo Kivisoo. Mõlemaid õpetab Astrid Sild. I vanuserühmas osales ka Kaileen Kiis ja II vanuserühmas Annabel Kiis, kelle õpetajaks on Diana Ansi. Tihedas konkurentsis mängisid Kaileen Kiis, Annabel Kiis ja Simo Kivisoo väga hästi ja diplomite vääriliselt.

Kaileen (vasakul) ja Annabel Kiis teenisid klaverimängu eest diplomid.
Kaileen (vasakul) ja Annabel Kiis teenisid klaverimängu eest diplomid. Foto: Paide muusikakool

Laupäeval toimus Lasnamäe muusikakoolis Eesti muusikakoolide liidu üleriigilise konkursi "Parim noor instrumentalist 2023" vabariiklik finaal klarnetitele.

I vanuserühmas saavutas vabariiklikus finaalis 16. finalisti seas kolmanda koha Paide muusikakooli klarnetiõpilane Karl Truus. Tema õpetajaks on Arvo Stoltsen ja kontsertmeister Risto Iljas.

Paide muusikakooli direktori Lauri Lugu hinnangul on kolmas koht suurepärane saavutus, sest Karl Truus õpib alles muusikakooli teises klassis, kuid temaga võistlesid juba pikaajalisemalt õppinud ja rohkem kogemusi saanud vanemate klasside õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles