Riigikohus ei rahuldanud Grünthali kaebust e-häälte tühistamise kohta

BNS
Copy
Kalle Grünthal.
Kalle Grünthal. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Riigikohus ei rahuldanud esmaspäeval riigikogu valimiste vaatleja Kalle Grünthali kaebust elektrooniliste valimistulemuste tühistamise kohta ja jättis jõusse vabariigi valimiskomisjoni otsuse.

Riigikohus leidis, et vabariigi valimiskomisjoni otsuse tühistamiseksei ei ole alust. „Samuti ei ole kolleegium tuvastanud kaebuse põhjal õigusrikkumist, mis annaks aluse tunnistada hääletamistulemus riigis elektroonilise hääletamise tulemuse osas kehtetuks,” kirjutas riigikogus oma otsuses.

Kalle Grünthal esitas 7. märtsil vaatlejana ja kandidaadina vabariigi valimiskomisjonile kaebuse tunnistada elektroonilise hääletamise tulemused seadusvastaseks. Grünthal leidis, et riigi valimisteenistuse hallataval veebilehel www.valimised.ee andmete kuvamisel lisandus pärast elektroonilise hääletamise lõppemist neli valijat. „Puudub igasugune mõistlik põhjendus hääletanute arvu suurenemiseks alates 45. minutist pärast hääletamise lõppemist, mis näitab, et elektrooniline hääletamine ei ole usaldusväärne,” märkis Grünthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles