Türil märgati huvitavat linnuliiki

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Mida pikemaks venib päev, seda häälekamaks muutuvad ka kakud. Händkakud, ühed esimesed pesitsejad loomaaia kakuliste seas on aktiivsemaks muutunud ja lendavad ringi ka päeval. Emalinnud on pesakastid juba välja valinud ja harjutavad pesal istumist. Vahel võib juhtub, et mitu emast munevad ühte pessa.
Mida pikemaks venib päev, seda häälekamaks muutuvad ka kakud. Händkakud, ühed esimesed pesitsejad loomaaia kakuliste seas on aktiivsemaks muutunud ja lendavad ringi ka päeval. Emalinnud on pesakastid juba välja valinud ja harjutavad pesal istumist. Vahel võib juhtub, et mitu emast munevad ühte pessa. Foto: Liis Treimann

Möödunud pühapäeval, 26. märtsil toimunud linnade linnuvaatluspäeva lõplike tulemuste järgi on selle kevade kõige liigirikkam linn Tartu, kus vaatlejad märkasid 86 linnuliiki, andis Eesti ornitoloogiaühing teada. Üks linnuliik hakkas silma aga vaid Türi linnuvaatlejatele.

Linnade linnuvaatluspäeval lõi kaasa 106 linnuvaatlejat üle Eesti, kes tegid vaatlusi 24 linnas Kuressaarest Narvani. Seekordsel vaatluspäeval valitsesid üle Eesti väga erinevad ilmastikuolud. Mitmel pool rannikul segas vaatlemist tihe udu ja mõnel pool ka vihmahood. Sellele vaatamata kohati linnades väga palju linnuliike – ühtekokku 126.

Tartule sekundeeris märgatud liikide arvu poolest Tallinn, kus vaadeldi sel aastal 85 liiki. Liigirohkuselt järgnesid Pärnu 79, Haapsalu 75 ning Valga 71 liigiga. Türi kaks linnuvaatlejat nägid 45 liiki ning ainsa linnana märgati kakulist kõrvukrätsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles