Paide teatri uus trupp alustas tööd

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide teatri meeskond: koosseisuväline abijõud Marita Kutsar, produtsent Triin Kordemets, kunstiline juht Mariliis Peterson ning dramaturg Mart-Matteus Kampus.
Paide teatri meeskond: koosseisuväline abijõud Marita Kutsar, produtsent Triin Kordemets, kunstiline juht Mariliis Peterson ning dramaturg Mart-Matteus Kampus. Foto: Dmitri Kotjuh

«Oleme valmis alustama,» ütles Paide teatri kunstiline juht Mariliis Peterson päev enne uue meeskonna tutvustamist kohalikule kogukonnale. «Meie tuumik on koos ning ma ei karda neid tähelepanelikke pilke, mis on meie peale suunatud küsimusega, kas saame hakkama. Meil on tugev meeskond ja nüüd saab ainult paremaks minna!»

Tõesti, Peterson on pärast paar kuud kestnud otsinguid jõudnud kahe inimeseni, kellega koos alustada Paide teatri uut teekonda – need on dramaturg Mart-Matteus Kampus ja produtsent Triin Kordemets. Kui Tallinnast pärit Kampus toob Paidesse välismaal omandatud teatrikogemust, siis paidekas Kordemets teab kohaliku kogukonna peensusi ja iseloomu. «Ideaalne valik,» leidis Mariliis Peterson.

Teatri uus dramaturg Mart-Matteus Kampus alustas tööd 20. märtsil. Kui mehe nimi tundub lugejale kuidagi tuttav, siis olgu mainitud, et tema isa on näitleja ja lavastaja Mart Kampus. Seega on Kampus juunior üles kasvanud piltlikult öeldes teatrikardinate varjus ning näinud teatritegemist pealt juba varajases nooruses. Ometi Kampust ennast lavale ei tõmmanud, tema unistus oli lava taha jäädagi. «Minu kirg on tekstiloome ja dramaturg on mulle perfektne roll. See on väga paindlik amet, võimaldab teha paljusid asju ning pakub heas mõttes pinget. Näitleja töö miinus on minu meelest see, et tema looming on kaduv kunst. Seevastu tekst, mille sa lood, jääb alles,» rääkis Kampus. Teatritegemist ja stsenaristikat on ta õppinud Walesis Aberystwythi ülikoolis ning seejärel Londonis kuninglikus lavakunstikoolis The Royal Central School of Speech and Drama. Huvitav fakt on seegi, et Kampus ja Peterson olid nii Aberystwythis kui ka Londonis koolikaaslased, küll eri kursustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles