Avatud Galeriisse jõuab maailmakuulsale skulptorile pühendatud näitus

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Rumeenia suursaadik avas märtsis näituse Eesti ja Rumeenia vaheliste suhete sajanda aastapäeva puhul Järvamaa keskraamatukogus. Aprillis avab Rumeenia saatkond näituse Avatud Galeriis.
Rumeenia suursaadik avas märtsis näituse Eesti ja Rumeenia vaheliste suhete sajanda aastapäeva puhul Järvamaa keskraamatukogus. Aprillis avab Rumeenia saatkond näituse Avatud Galeriis. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Paide muusika- ja teatrimaja Avatud galeriis avatakse kunstnikule Constantin Brâncușile pühendatud näitus. See on fotonäitus maailmakuulsast Rumeenia modernistlikust kujurist, maalikunstnikust ja fotograafist, kes oli modernistliku skulptuuri üks alusepanijaid ja Pariisi moodsa kunsti koolkonna üks suurnimedest.

Brâncuși (1876-1957) töötas suure osa loomingulisest elust Pariisis. Tema pärandiks on 1200 fotot ning 215 skulptuuri. Suurim kogu kunstniku töödest on Philadelphia kunstimuuseumil USAs.

2009. aastal müüdi Brâncuși skulptuur "Madame L.R" oksjonil maha 29 miljoni euro eest, mis tollel hetkel oli maailma kõige kallimalt müüdud skulptuur. Filmirežissööril Peter Greenawayl aga valmis eelmisel aastal mängufilm "Jalutades Pariisi", mis räägib kunstniku jalgsirännakust Bukarestist Pariisi.

Näituse avamine toimub teisipäeval, 4. aprillil kell 16 Avatud galeriis. Näituse on koostanud Rumeenia Suursaatkond Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles