Kirjandushuvilised õpilased näitasid teadmisi

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi ühisgümnaasium

Eesti emakeeleõpetajate selts korraldas eelmisel aastal esimest korda eesti kirjanduse olümpiaadi IX-XII klassi õpilastele. Teemaks oli Tammsaare ja Kivirähki elu ja looming ja toona pälvis lõppvoorus peavõidu Türi ühisgümnaasiumi kolmeliikmeline tiim. Ka tänavune olümpiaad andis Türi kooli tublidele lugemishuvilistele põhjust rahuloluks.


 

Võistkonda kuulunud Kristel Milli sõnul oli see ka ühtlasi esimene olümpiaad kus ta on osalenud. „Mulle oli väga suur üllatus, et me nii hea tulemuse saime. Kui lahendasime olümpiaadi ülesandeid vabariiklikus voorus, siis ma ei uskunud, et me üldse esikolmikusse saame,” kirjeldas ta.

Oma sõnul pole ta ka kunagi nii palju raamatuid lugeda jõudnud, kui poole aastaga. Kuus kuud tundub olümpiaaditeemadega kurssi viimiseks küllaltki pikk aeg, ent läbi oli vaja lugeda omajagu Kristiina Ehini ja Jaan Krossi teost. Sest polnud ju teada, millise raamatu teemal võib olümpiaadil mõni küsimus tulla. „See oli päris suur katsumus, kuid see tekitas hea tunde, sest sain end proovile panna ja midagi uut proovida. Päris mitu õhtut ei saanud sõpradega välja minna või muid tegemisi teha, sest pidin ruttu-ruttu raamatu läbi lugema. Kartsin algul, et äkki läheb mul teoste sisu segamini, aga õppisin paremini meelde jätma ja analüüsima teoseid, mida loen,” märkis Kristel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles