Südalinna asutused heitlevad elektrikatkestustega (1)

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kui möödunud aasta lõpus Järvamaa keskraamatukogu jälle vooluta jäi, teenidasid Siiri Muru (vasakul) ja Helle Orav lugejaid edasi. Arvutid ei toiminud, kuid kasutusel olid paber ja pliiats, et panna kirja kõik raamatud, mis majast välja läksid.
Kui möödunud aasta lõpus Järvamaa keskraamatukogu jälle vooluta jäi, teenidasid Siiri Muru (vasakul) ja Helle Orav lugejaid edasi. Arvutid ei toiminud, kuid kasutusel olid paber ja pliiats, et panna kirja kõik raamatud, mis majast välja läksid. Foto: Dmitri Kotjuh

«Kallid balletisõbrad! «Pähklipureja» 13.detsembri etenduse algus on kolmkümmend minutit edasi lükkunud,» teavitas Paide muusika- ja teatrimaja läinud aasta detsembri keskel publikut, kes oli tulnud balletistuudio jõuluetendust vaatama. Kogu majast oli lõuna paiku elekter ootamatult ära läinud ja kuni õhtuni esines voolu kõikumisi.

Direktor Martha-Beryl Graubergil tuli kiiresti otsustada, kas etendus ära jätta või veidi edasi lükata. «Balletistuudio laste pärast ei olnud südant etendust ära jätta ja edasilükkamine oleks olnud keeruline, rühmade vorm oli ajastatud just selleks õhtuks,» ütles ta.

Õnneks elekter taastus ja etendus sai alata viivitusega, ehkki proov käis pimedal laval. Enne seda suures saalis peetud üle-eestiline konverents lõppes küünlavalgel ja akukõlariga. Ärevaid hetki jätkus kultuuriasutusel ka järgmisse päeva, mil majas oli ühe suurettevõtte üritus ning elekter tuli ja läks oma tahtmist mööda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles