Padeliväljaku seinte vastu lennates hukkub hulk linde (1)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Padeliväljaku seinte vastu lennates hukkub linde iga nädal.
Padeliväljaku seinte vastu lennates hukkub linde iga nädal. Foto: Virge Võsujalg

Juba eelmisel kevadel juhtis Eesti metsloomaühing tähelepanu asjaolule, et Paide padeliväljaku läbipaistvad seinad on suureks ohuks ümbruskonnas elutsevatele lindudele, kes täie hooga sinna vastu lendavad ja hukkuvad. Seejärel paigaldati seintele küll linnukujutisega kleebised, kuid need ei täida oma eesmärki, sest on liiga väikesed ja paigaldatud valesti.

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ütles, et püüdis koos Paide spordikeskusega olukorrale lahendust leida ja tegelikult oli linnukujutisega kleebiste paigaldus ehitise omanikelt igati tänuväärne ja hooliv käitumine. «Paraku oleksid nad võinud enne uurida, kui suured ja mis värvi peaksid kujutised olema ning kuidas oleks neid kõige tõhusam paigaldada,» lausus ta.

Võsujalg sõnas, et jäi esiotsa äraootavale seisukohale, et äkki kleebistest siiski on kasu, kuid tegelikult ei muutnud see olukorda mingilgi moel. Ta tõi näiteks, et kohas klaasil, kus on padeliväljaku ja Paide valge logo, pole linde hukka saanud. Seega täidavad reklaamkirjad lindude eemale peletamisel eesmärki tõhusamalt kui selleks paigaldatud spetsiaalsed kleebised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles