Koerus toimub Järvamaa evakuatsioonirühma suurõppus

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kaitseliidu evakuatsioonirühma liikmed tunneb ära sinise-musta vormi järgi
Kaitseliidu evakuatsioonirühma liikmed tunneb ära sinise-musta vormi järgi Foto: Erakogu

Homme algab Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna suurõppus Põhjakonn. Kuigi enamus tegevustest toimuvad Lääne-Virumaal Rutja õppeväljakul ja selle ümbruses, võib liiklus häiritud olla ka Amblas. Põhjakonna raames harjutavad Järva naiskodukaitsjad Koerus evakueerimist õppuse "Miljon MIKSI" nime all.

Paralleelselt Koeru evakueerimisõppusega toimuvad sarnased harjutused ka Jõgeval, Kadrinas ja Narvas. Õppus liiklust ei sega ega muutu ka müratase.

Õppuse raames harjutatakse evakuatsioonirühmade protseduurilisi tegevusi evakuatsioonipunktide üles seadmisel, töös hoidmisel ning tegevuste lõpetamisel. Põhiline eesmärk on rühmadel evakueeritavate vastuvõtmine ning nende eest hoolitsemisel evakuatsioonipunktides.

Harjutatakse rühmade omavahelist koostööd ja info liikumist läbi etteantud stsenaariumide. Õppusele on kaasatud koostööpartneritena päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, kohalikud omavalitsused ja kaitseväe ajateenijad.

Nelja ringkonna peale kokku osaleb õppusel ligi 500 inimest. „Sellises mastaabis õppus on Kirde maakaitseringkonnas esmakordne. Saame läbi harjutada 300 inimese vastuvõtmist neljas erinevas evakuatsioonipunktis, harjutame veel ühe evakuatsioonipunkti sulgemist ning evakueeritavate laialisaatmist teistesse punktidesse. Õppus tuleb kindlasti väljakutsete rohke," ütles evakuatsiooniõppuse juht, naiskodukaitse Viru ringkonna instruktor Aili Ehamaa.

Põhjakonn 2023 kestab nädal aega ja lõpeb 21. aprillil. Järva evakuatsiooniõppus toimub Koerus sel laupäeval ja pühapäeval. Sellest võtab osa üle kolmekümne Järvamaa evakuatsioonirühma kuuluvat naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles