Hooviteatrite festivalile on tulemas kümmekond lavastust

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Vahuküla Näitetrupi etendus Hooviteatrite festivalil Paides.
Vahuküla Näitetrupi etendus Hooviteatrite festivalil Paides. Foto: Anne Põder

Viies Paide hooviteatrite festival juunis toob Järvamaa publiku ette vähemalt kümmekond lavastust harrastusteatritelt üle Eesti. Trupid saavad end festivalile registreerida pühapäevani, ent tänaseks on neist huvi üles näidanud juba üksteist. Juubeliaastal keskendub festival Paide linna tänavate hoovidele.

Festivali tänavune peakorraldaja Marita Kutsar rõhutas, et märku saab anda ka Paide linna tänavatest, kus festival võiks sel korral toimuda. "Ootame Paide linna tänavate hooviomanikke end üles andma kuni 1. maini. Ühel tänaval võiks olla umbes kuus hoovi, mis on valmis lavastusi võõrustama," ütles Kutsar. "Hoovid ei pea tingimata olema järjestikku või ainult eramajad. Võivad olla erinevad hoovid (kortermajad, asutused, eramajad) ja ka näiteks üle kahe-kolme maja," märkis ta.

Hooviteatrite festival 2023 toimub 10.-11. juunil Paide linna tänavatel.

Festival on harrastusteatrite seas menukas sündmus, eelmisel aastal osales sellel 10 truppi ja etendusi mängiti nii Paide kesklinnas kui ka näiteks Annas, Sargveres, Viisus ja Roosna-Allikul. Preemiad festivalil ei jagata, küll aga annab professionaalne žürii igale etteastele omapoolse tagasiside.

“Paides on ilus vanalinn, palju põnevaid väikseid tänavaid ja ka külatänavaid väljaspool Paide linna piire. Usume, et naabrid leiavad teineteist üles ning saavad üheskoos festivali korraldusmeeskonnaga panustada huviteatrite võõrustamisse,” oli Marita Kutsar lootusrikas.

Truppidel on võimalik end registreerida kuni 16. aprillini: https://forms.gle/VJMfpYZhEGHm9AaN8

Hoovide registreerimine: hooviteater@pamt.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles