Järva vallas tulevad tänavugi kirikutepäevad, samuti saab seigelda muuseumiteel

Eva Klaas
, reporter
Copy
Eelmisel aastal Järva valla kirikute päevade ajal toimus muuhulgas Koeru kirikus sõna- ja helikontsert, kus esinesid kirjanik-semiootik Valdur Mikita, kitarrist-helilooja Robert Jürjendal ning ambient-muusik Kaido Kirikmäe.
Eelmisel aastal Järva valla kirikute päevade ajal toimus muuhulgas Koeru kirikus sõna- ja helikontsert, kus esinesid kirjanik-semiootik Valdur Mikita, kitarrist-helilooja Robert Jürjendal ning ambient-muusik Kaido Kirikmäe. Foto: Dmitri Kotjuh

Kaks aastat tagasi alguse saanud Järva valla kirikute päevade traditsioon jätkub ka tänavu, kirikud ootavad külla ja pakuvad mitmekülgset programmi 8. ja 9. juulil. Üleeelmisel aastal sai alguse teinegi algatus: Järva valla muuseumid avasid kaheks päevaks ühise muuseumitee. Muuseumiteel saab tänavu juba kolmandat korda seigelda 8. ja 9. septembril.

Kirikud koostöös kultuurikorraldajatega toovad suvisesse aega programmi, mis sobib just kirikutesse, kuid samal ajal kõnetab kultuurilooliselt nii kohalikku kogukonda kui laiemat üldsust. Vaimseid rännakuid ja huvitavaid ettevõtmisi leiab kahepäevasest kavast mitmeid. Olgu selleks tuntud muusikud, loengupidajad või hoopis uued teadmised ja paigad, kuhu varem pole sattunud – iga külastaja leiab kavast omale meelepärast.

Muuseumitee tähendab , et Järva valla muuseumid avavad kaheks päevaks kõigile huvilistele uksed, pakutakse  eriprogramme, vestlusringe, põnevad töötubasid  ja ekskursioone. Mullu ootas muuseumitee ettevõtmise ajal külastajaid üle kümne Järva vallas tegutseva muusemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles