Amblalased kujundavad jõeäärset parki

Copy
Lenno Kütismaa, kellel on juba kümmekond aastat olnud mõte korrastada Ambla jõe äärt, saab nüüd rõõmustada, sest aastatega on mõttekaaslasi ja tegutsejaid noori Amblasse juurde tulnud.
Lenno Kütismaa, kellel on juba kümmekond aastat olnud mõte korrastada Ambla jõe äärt, saab nüüd rõõmustada, sest aastatega on mõttekaaslasi ja tegutsejaid noori Amblasse juurde tulnud. Foto: Ambla Seltsi fotokogu

Eelmisel suvel tekkis Ambla aktiivsetel inimestel mõte taastada jõeäärsel kinnistul vana jõesäng ja saar. Et kujundada sinna puhkeala, mis algab müügiletiga tänava ääres ja lõpeb ujumiskohaga kirikumaal naaberkrundil asuval tiigil. Praegu on suuremad tööd kogukonnapargi rajamiseks alanud.

«Saime Järva vallavalitsuselt Ambla jõeäärse maatüki viieteistkümneks aastaks kasutusvaldusse eesmärgiga arendada haljasala kogukonna pargiks. Ala asub täpselt aleviku keskel ja vanasti oli see jõeäär soine ja karjatatav maa,» ütles eelmise aasta augustis loodud mittetulundusühingu Ambla Selts juhatuse liige Kai Kanarik.

Aastakümnete jooksul võsasse kasvanud ala oli täis langenud ja mädanenud puid. Ambla seltsi eestvedamisel tehti alal sanitaarraiet.

Märksõnad

Tagasi üles