Eesti tippeksperdid kõnelevad Paides kultuurilistest ja religioossetest eripäradest tulenevast riskikäitumisest

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Ringo Ringvee
Ringo Ringvee Foto: Repro

Paides toimub laupäeva hommikul loeng, mille fookuses on inimeste kultuurilistest ja religioossetest eripäradest tulenev riskikäitumine ja sellest tulenevate ohtude maandamine. Esinema tulevad sellealased eksperdid Pärtel Preinvalts ja Ringo Ringvee.

Pärtel Preinvalts on politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri teabebüroo vanemkomissar ning Ringo Ringvee usuteaduse doktor ning siseministeeriumi usuasjade osakonna nõunik.

Loengus räägitakse, kuidas muudab meie ühiskonda suurenev sisseränne ning mida peaksime teadma nende inimeste kommetest. Juttu tuleb ka rändeohtudest, multikultuurse ühiskonna kitsaskohtadest, kahjulikest religiooni ja kultuuripraktikatest ning nende mõjust riskikäitumisele.

Loengut korraldab Naiskodukaitse Järva ringkonna Paide jaoskond koostöös Paide linnavalitsusega. Ürituse ühe korraldaja Siiri Sitska sõnul oli alguses plaanis loeng korraldada Paide naiskodukaitsjate teemõhtuna, kuid tingituna teema aktuaalsusest ühiskonnas, on oodatud sellest osa võtma kõik huvilised. "Et Paide linn tuli meiega hästi kaasa, laienes see avalikuks loenguks. Head lektorid leidsime Paide jaoskonna naiste abiga," rääkis Sitska.

Loeng "Kultuurilis-religioosse riskikäitumisega seotud ohtude maandamine läbi võrgustikutöö" toimub Paide raekojas homme algusega kell 11.00. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles