Kaitseväe üksus suundus välisoperatsioonile Iraaki

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

Ämari lennubaasist siirdus välisoperatsioonile Iraaki jalaväeüksus Estcoy-18, mis hakkab teenima Ameerika Ühendriikide juhitud operatsioonil Inherent Resolve.

Eesti kaitseväelaste ülesanneteks operatsioonil saavad olema baasikaitse-, kiirreageerimisüksuse mehitamine ja võtmeisikute julgestamine.

„Kui üksus tegutseb hästi, siis see loomulikult loob ka eestlastest ja Eesti üksusest maine. Sellest kompaniist, kes praegu esimesena sinna missioonipiirkonda läheb – sellest üksusest oleneb väga palju,“ ütles kaitseväelased teele saatnud Scoutspataljoni ülem kolonel Ranno Raudsik.

Iraaki suundunud üksuse põhiosa moodustab Scoutspataljoni vähendatud jalaväekompanii Estcoy-18. Iraagis teeniva kontingendi hulka kuuluvad ka rahvuslik toetuselement tagalaüksusena ning staabiohvitserid ja -allohvitserid.

Eesti kaitseväe kontingendi teenistuskohaks on Erbili piirkond Iraagis. Üksus paikneb koos rahvusvahelise ühendsihtüksusega Erbili õhuväebaasis. Eesti üksus võtab vastutuse üle Hollandi kompaniilt, mis täitis seni samu ülesandeid.

Eesti kaitseväelased jõudsid Iraaki kolmapäeva õhtul ning alustavad lähiajal teenistusülesannete täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles