Kahaneva rahvastikuga omavalitsused hakkavad riigilt tuge saama

BNS
Copy
Kaua aega tühjana seisnud laiutav, ohtlikult lagunenud majamonstrum ei paku just parimat naabrust lähedalasuvale lasteaiale.
Kaua aega tühjana seisnud laiutav, ohtlikult lagunenud majamonstrum ei paku just parimat naabrust lähedalasuvale lasteaiale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi tugiteenuste keskus (RTK) ja rahandusministeerium avavad 28. aprillil taotlusvooru, mille kaudu saavad kahaneva rahvastikuga omavalitsused taotleda toetust nii kohalike teenuste arendamiseks, kui ligipääsetavama avaliku linnaruumi loomiseks; Euroopa Liidu kaasrahastuse toel avatud taotlusvooru eelarve on 70 miljonit eurot.

"Omavalitsustel, kelle elanike arv on vähenemas, on sellest tingitult väiksema rahakotiga järjest keerulisem väljakutse tagada oma inimestele kvaliteetseid avalikke teenuseid ning atraktiivset elukeskkonda," nentis rahandusministeeriumi regionaalarengu osakonnajuhataja Priidu Ristkok.

"Toetame avalike teenuste puhul nii kohaliku tasandi kui ka laiema piirkonna koostööprojekte, mis aitavad uuendada teenuste korraldust ja kohandada seda rahvastikumuutustele ning sihtgrupi ootustele. Oluline on siin teenuse enda keskne ümberkorraldamine. Seetõttu peab lisaks investeeringutele toetatav projekt vähemalt 15 prrotsendi ulatuses sisaldama arendustegevusi teenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse parandamiseks," selgitas Ristkok. "Jätku saab ka investeeringute toetamine linnasüdamete terviklikuks uuendamiseks, et koondada neisse suuremat keskusfunktsiooni ja tuua uut hingamist täiendavate teenuste või tegevusvõimaluste näol," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles