Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva möödub aasta Eesti üldsust šokeerinud tapatööst, mille käigus leidis inimkäe läbi jõhkralt otsa kaheksa valge-toonekurge. Juhtum oli sedavõrd julm, et pälvis ka Eesti presidendi Alar Karise tähelepanu, kui ta Järvamaa-visiidil käis.

* Neljapäeva keskpäeval Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna avamisel olid kõigil näod naerul, sest juba 2016. aastal algust tehtud tööd jõudsid lõpuks ühele poole. Järvamaa haigla peaarst ja juhatuse liige Külvar Mand selgitas, et uue osakonna vajadus oli teada juba palju aastaid tagasi, kuid kõik seisis raha taga. Kümmekond aastat tagasi avas Järvamaa haigla uue õendusabi keskuse ja juba siis räägiti, et kui õnnestub kusagilt toetust saada, siis asutakse järgmisena erakorralise meditsiini osakonda laiendama­. Kuigi riigi rahandus oli toona viimaste aastatega võrreldes lausa lillepidu, siis raha ei leitud. Kuni koroonakriisini. Siis leidis riik uue osakonna ehituseks kiiresti miljon eurot.

* Eelmine neljapäev oli Laupa põhikoolis sotsiaalpedagoogi, huvijuhi ja klassijuhatajana töötavale Kairi Kärnerile üsna eriline, sest juba viimased paar aastat on ta seda päeva saanud tähistada enda omana. Ei, 20. aprillil ei ole Kairi Kärneril sünnipäeva. Seda ei ole ka tema lähedastel. Tema eesnimi ei ole Urve, Urva, Urbe, Orvi või Urvi, kellel on sel päeval nimepäev. Kairi Kärner on saanud pidada 20. aprilli enda omaks seetõttu, et viimased paar aastat on ta tegutsenud abipolitseinikuna – just siis tähistatakse abipolitseinike päeva.

* Paide eelkooliealiste laste rattaralli 1. mail on üks pikima tavaga üritusi Järvamaal ega ole ka praegu oma värskust ja võlu kaotanud. Sellest veidi vanem on Väinjärve veepidu, mis on samuti aastast aastasse püsinud ega näita väsimuse märke. Tänavu tuleb legendaarne mudilaste rattaralli Paides viiekümnendat korda. Esimene võistlus jääb 1974. aastasse, millest osavõtjad on juba vanaemad-vanaisad. Nii nagu on poole sajandi jooksul vahetunud lapsed, on muutunud ka sõiduvahendid ja liiklusreeglidki. Üks, mis kindel: elektritõuksid jalgrattaid välja ei vaheta.

* Teisipäeva öösel vastu kolmapäeva sai politsei infot võimalikust hädas olevast mehest, kelle leidmiseks käivitas politsei otsingud. 83aastase abitus seisundis mehe leidis mõne tunni pärast üles politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter.

* Paide linna Kriilevälja küla Rukkilille elurajooni pered tegid nädala ajaga ära suure töö ning ehitasid otsast lõpuni välja Ülejõe staadioni ja Aasa tänava vahelise teelõigu tänavavalgustuse, milleks Paide linnavalitsusel raha ei jätkunud. Rukkilille elurajooni elanik ja Paide linnavolikogu liige Veiko­ Natus ütles, et valgustatud on ligikaudu 550 meetri pikkune lõik, mis kulgeb Kirila teest alates Ülejõe staadioni kõrvalt üle uue silla ja Aasa tänava majadeni välja.

* Neljapäeval sai Järvamaa toidupiirkonna aasta Hindreku turismitalu peomajas piduliku lõpu. Rändkahvli sai oma valdusse regionaalminister Madis Kallas, kuniks see rändab edasi Mulgimaale, mis on järgmise toidupiirkonna eestvedaja. Toidupiirkonnana veedetud aasta andis maakonnale juurde tuntust ja huvi piirkonnas pakutavate elamuste vastu. Aasta möödus moto «Piimajõed ja pudrumäed» all, mis tõi esile maakonna maitseid, toidutegijaid, toitlustusettevõtteid ja toidutootjaid. Kõik pooled tunnetasid ühist hingamist ja ühe asja nimel tegutsemist.

Märksõnad

Tagasi üles