Summus Capitali müügitulu kasvas rohkem kui kolmandiku võrra

Järva Teataja
Copy
50-eurone rahatäht
50-eurone rahatäht Foto: Eero Vabamägi

Balti kinnisvarainvesteeringute valdusettevõtte Summus Capital avaldatud auditeeritud finantsaruande kohaselt kasvas ettevõtte müügitulu aasta 2022 lõpuks üle 39 miljoni euro, võrreldes 29 miljoniga aastal 2021.

Summus Capitali müügitulu kasvas mullu aastases võrdluses kolmandiku võrra 2021. aasta 29,2 miljonilt 2022. aasta 39 miljonile. Ettevõtte puhaskasum oli 2022. aastal 13,95 miljonit eurot, bilansimaht kasvas 429,1 miljoni euroni.

Summus Capitali juhatuse liikme Hannes Pihli sõnul seisis Summus Capital läinud aastal silmitsi mitmete maailmamajanduse väljakutsetega, mis puudutasid nii kasvavaid energiahindu, kui ka üldist inflatsiooni ja intressimäärade tõusu. Globaalsete makroprobleemidega kaasnesid geopoliitilised pinged. „Nendest raskustest hoolimata oleme Summus Capitalis järjepidevalt pühendunud jätkusuutlikkusele, keskendudes oma praeguse portfelli hoidmisele ning suhete tugevdamisele üürnike ja finantseerijatega,“ sõnas ta.

Pihl väljendas heameelt selle üle, et Summus Capitalil õnnestus läinud aastal omandada Riias asuv Damme kaubanduskeskus ja müüa aasta lõpus Tartus asuv tootmishoone. „Lisaks oleme refinantseerinud vanemaid laene ja seega tugevdanud oma likviidsuspositsiooni, et valmistuda võimalikeks ebakindlateks aegadeks.“

„Püüame olla Baltikumi jätkusuutlikkuse vallas liidrid ja eeskujud. Oleme jätkuvalt pühendunud edusammudele tõhususe ja strateegilise arengu osas erinevates keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisalastes valdkondades,“ lisas Pihl. Summus Capital taotles esimest korda 2022. aastal GRESB sertifikaati. GRESB on rahvusvaheline organisatsioon, mis hindab jätkusuutlikku investeerimistegevust ning kinnisvaraomanike rohe- ja jätkusuutlikkuse poliitikat ESG (keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisalases) valdkonnas. GRESBist tulevad erinevad standardid on integreeritud Summus Capitali portfelli juhtimisse. „Lisaks oleme toetanud ja toetame ka 2023. aastal Baltikumi ühiskonda läbi oma kire tennise vastu Baltikumi noori säravaid tennisiste,“ märkis Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles