Kes tegi? Hoidiste tagavara maandus pakendikonteineris

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Järva vald jagas sotsiaalmeedias fotot Käravetel asuvast pakendikonteinerist, mis jäi prügivedaja poolt tühjendamata ning seda mõistetaval põhjusel.

Nimelt ei ühjendatud konteinerit seetõttu, et sinna oli pandud moosi- ja erinevate hoidiste purke koos sisuga, mis ei kuulu pakendikonteineri tavapärase sisu juurde. Purkidele lisaks oli konteinerisse visatud ka sussipaar, mis samuti ei liigitu pakendi alla. Järva vald tuletab meelde, et jäätmeid sorteeritakse põhjusega. "Kui konteinerisse pannakse sobimatu prügi, siis seda teiste poolt sorteeritud prügi kahjuks taaskasutusse suunata ei saa. Sobimatu jäätme peab korraldama avalikest konteineritest ära Järva Teenused ja seda omade kuludega," annab omavalitsus teda.

*Pakendikonteinerisse saab panna: klaaspakendid (ühekordselt kasutatavad klaaspudelid (pandimärgita), klaasist konservipurgid, värvitu klaastaara, pruun ja roheline klaastaara, muu värviline klaastaara), metallpakendid (konservikarbid, metallist joogipurgid, alumiiniumalused, alumiiniumkaaned, pudelite ja purkide metallist kaaned), plastikpakendid (kiled ja kilekotid, plastjoogipudelid, plastpakkekarbid, piimatoodete ja margariinikarbid, polüstüreenist pakkekarbid ja -alused, pakkimisalused, kehahooldus- ja pesuvahendite pudelid (nt šampoonipudelid), toiduainete plastikpudelid (näiteks õli-, ketšupi- ja majoneesipudelid), plastkanistrid, plastist pakkekastid), tetrapakendid (tühjad ja puhtad tetrapakendid (näiteks veini-, piima-, jogurti- ja mahlapakendid)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles