Musta-valgekirjud lehmad tulid piimandusmuuseumisse jäädavalt

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Imaveres Eesti piimandusmuuseumis avati täna püsinäitus, mille tõmbenumbriks on musta-valgekirjude lehmade piltide, mustri või kujuga esemed. Kogu näituse annetas muuseumile Tartumaal Ilmatsalus elav Astrid Guttunen, kes kogus lehmamustrilisi esemeid üle paarikümne aasta.

Avamisel ütles Eesti piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar, et muuseumil on kogu üle väga hea meel ning see on esemetele väga sobiv koht. "Tänu lustlikele esemetele saime meie nüüd sisustatud toreda lastetoa, kus lapsed saavad väikeses nurgakeses joonistada ja puslesid kokku panna ning uudistada vitriinides lehmakujulisi asju," rääkis ta.

Astrid Guttunen selgitas, et tema kogumismaania sai alguse ühest saksamaalt toodud munakellast, mis oli lehma kujuga. Kuna talle musta-valgekirjud lehmad väga meeldisid, hakkas ta neid esemetena vaikselt kokku ostma. "Peagi juhtus nii, et kõik sõbrad ja tuttavad, kes kuskil reisil käisid tõid mulle lehmamustrilisi esemeid ning ega ma sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks kingiks eriti muud midagi peale musta-valgekirjude esemete saanudki," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles