Jaune Kimmeli teine lavastajatöö toob rahva ette õ-tähe mehe

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Jaune Kimmel "OTTÕ" esituspaigas, Viru-Nigula pastoraadimaja ees. Projekti saab Hooandjas toetada 6. juunini.
Jaune Kimmel "OTTÕ" esituspaigas, Viru-Nigula pastoraadimaja ees. Projekti saab Hooandjas toetada 6. juunini. Foto: Hooandja

20. augustil esietendub Viru-Nigulas lugu Eesti soost pastorist, keelemehest ja kirjakeelde õ-tähe toojast Otto Wilhelm Masingust. Lavastaja ja dramaturg, Rakvere teatri näitleja Jaune Kimmel, on tema loosse juba naha ja karvadega sisse elanud.

Lavastust "OTTÕ" mängitakse Viru-Nigula pastoraadimaja esisel hoovil. Hoones, kus praegu tegutseb kohalik koduloomuuseum, elas ja töötas Masing aastatel 1795–1815. Tükki mängitakse esialgsete plaanide järgi viiel korral, kuid võimalik, et tuleb ka lisaetendusi. Suvelavastus valmib ilma ühegi teatri toeta ning suuresti tänu harrastusnäitlejate panusele, lavastusele saab hoogu juurde anda ka Hooandja projekti kaudu.

Tõsi, Rakvere reaalkooli näiteringi Väike Karla juhendajana on Jaune Kimmel lavastanud mitu tükki, mis on lennanud kõrgelt kooliteatrite festivalidel. Väljaspool kooliteatrit aga seni vaid ühe – minimalistlikku ja karmi lavastust "Ki(i)vi südamel" mängisid Rainer Elhi ja Märten Matsu eelmisel sügisel Rakvere piiritusetehases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles