Luurevõistluse võit läks noorkotkastest tuvidele

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Tänavuse luureretke parimad olid Martti Mölter (vasakult), Anna Miia Weidebach, Robert Täht, Lisandra Saar, Jan-Martin Reinberg, Luisa-Mirell Ivanov, Tormi Bäärt, Elerin Raap, Devon Raadik, Andres Kalle ja Reeno Rätsep. Pildilt puudub Oskar Põldvee, kes kiirustas pärast finišit Koolitantsule.
Tänavuse luureretke parimad olid Martti Mölter (vasakult), Anna Miia Weidebach, Robert Täht, Lisandra Saar, Jan-Martin Reinberg, Luisa-Mirell Ivanov, Tormi Bäärt, Elerin Raap, Devon Raadik, Andres Kalle ja Reeno Rätsep. Pildilt puudub Oskar Põldvee, kes kiirustas pärast finišit Koolitantsule. Foto: Eviita Õisma

Möödunud nädalavahetusel oli Järva maleva noorkotkaste ja kodutütarde võistlusmatk «Luureretk 2023». 24 tundi maastikul ja Lõõla metsades pani maakonna noored kaitseliitlased tõsiselt proovile. Selgusid meeskonnad, kes esindavad Järvamaad üle-eestilisel Mini-Erna ja Ernakese võistlusel.

Luureretke eesmärk oli rakendada noorkotkaste ja kodutütarde järgukatsete teadmisi ja oskusi lavastatud olukordades ning arendada noorte loovust ja füüsilist vastupanuvõimet. Võistlusraja pikkus oli 28 kilomeetrit.

Osales kaheksa võistkonda vanuses 13–18 eluaastat. Kogu matka jooksul tuli neil hakkama saada stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma kõrvalise abita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles