Kunagine Järvamaa koolidirektor abistab uues ametis sõjapõgenikke

Järva Teataja
Copy
Tänavu märtsis organiseeris Ukraina sõjapõgenike koordinaator Janika Gedvil (vasakult neljas) Eesti Pagulasabi rahastamisel Ukraina lapsevanematele mõeldud kohanemist soodustava koolituse.
Tänavu märtsis organiseeris Ukraina sõjapõgenike koordinaator Janika Gedvil (vasakult neljas) Eesti Pagulasabi rahastamisel Ukraina lapsevanematele mõeldud kohanemist soodustava koolituse. Foto: Jekaterina Rachno

Türi vallavalitsus otsustas möödunud aasta augustis, et Türi vallavanemal Ele Ennul on õigus Türi põhikooli direktori Janika Gedviliga sõlmitud tööleping erakorraliselt alates 1. oktoobrist 2022 üles öelda.

Seda vallavaneam ka tegi, kuid sel kevadel sõlmisid vallavalitsus ja Gedvil kohtus kokkuleppe, mille alusel peab vallavalitsus vallandatud direktorile hüvitist maksma, on Järva Teataja kirjutanud. 24. märtsil jõudsidki Gedvil ja Türi vallavalitsus Tartu maakohtus kompromissile, et Gedvili tööleping lõpetati poolte kokkuleppel ja vallavalitsus maksab talle 5144,10 eurot hüvitist.

Nüüd kirjutab Sakala, et ­oma uues ametis abistab Janika Gedvil Viljandis Ukraina sõjapõgenikke. Kui alguses vajasid tulijad eeskätt eluaset ja muud esma­tarvilikku, siis nüüd on rõhk langenud õppimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles