"Väljaku" noored näitlejad said valmis oma esimese filmi

Järva Teataja
Copy
Liisbeth Kala film "Saab" on audiovisuaalne aeglust armastav püüe jäädvustada tundeid ja seisundeid kaamerasilmale.
Liisbeth Kala film "Saab" on audiovisuaalne aeglust armastav püüe jäädvustada tundeid ja seisundeid kaamerasilmale. Foto: Erakogu

Paide teatri uuslavastuse "Väljak" noortel osatäitjatel Pirte Laura Lemberil ja Liisbeth Kalal seisab enne esietendust ees veel üks tähtis sündmus. Kolmapäeval esilinastuvad nende käe all valminud lühifilmid, mis valmisid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia näitlejaõppe lõputööde raames.

Ühisseansil näeb kolme lühifilmi, mis moodustavad kokku ühe filmikasseti nimega "Eimiski saab kultuurimaastikule". Kolmanda lühifilmi autor on tudengite kursuseõde Maria Valk.

"Eimiski saab kultuurimaastikule" on kolme naisnäitleja esimene katsetus filmikeeles. Teisisõnu ka audiovisuaalne uurimus ja sõnavõtt kipitavatel teemadel. Filmid sündisid vajadusest ning võimalustest kriisikursusena enda loominguliste impulssidega lõpuni minna.

Näitamisele tulevad Pirte Laura Lemberi “Eimiski on vaikne”, Liisbeth Kala “Saab” ning Maria Valgu “Auk. Pilketragöödia kultuurimaastikule”.

Pirte Laura Lemberi eksperimentaalpoeetiline lühifilm "Eimiski on vaikne" on sisekaemuslik vaade ühe noore ennast otsiva neiu pähe. Film on sündinud autori isiklikest püüetest lärmitseva mineviku kiuste tabada osakest enda eksistentsist.

Liisbeth Kala "Saab" on audiovisuaalne aeglust armastav püüe jäädvustada tundeid ja seisundeid kaamerasilmale. Samuti võib seda vaadelda otsinguna küsimusele – kui vähe on filmiks vaja?

Linastused toimuvad Viljandis, Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles