Kersti Sarapuu: mis meil seal riigikogus siis ikka toimub?

Kersti Sarapuu
, riigikogu liige, Keskerakond
Copy
Kersti Sarapuu.
Kersti Sarapuu. Foto: Dmitri Kotjuh

Ma täielikult mõistan Pipi-Liis Siemanni hämmingut ja masendust sellises olukorras, millesse ta on sattunud viimastel nädalatel riigikogus töötades, sest endise väga tubli kohaliku omavalitsuse juhina sai ta tõesti ise otsustada oma tööülesannete ja nende täitmise eest. Praegu on ta aga peaministripartei saadik koalitsioonis ja vastutav väljatöötatud kavatsuste vastuvõtmise eest.

Pipi-Liis Siemann nimetab opositsiooni tegevust jonniks, meie aga oma põhimõtete eest seismiseks ja valijatele antud lubaduste täitmiseks. Oma tahte saavutamiseks on tõepoolest mõnikord vaja omajagu jonnakust, aga esikohal peab olema inimeste toimetulek, mitte jõukamate huvide eest seismine.

Nimetada opositsiooni väikeseks hulgaks, on vale. Praeguste reitingute (Norstat) järgi on opositsiooni toetus ligi 49 protsenti ja see suundumus jätkub. Reformierakondlaste valimiseelsest valede mullist on õhk välja lastud. Nad on oma hääled kogunud vassides, seetõttu pole neil mandaati tegeleda algatustega, milleks mandaati ei küsitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles