Küberkaitse ekspertide koorekiht koguneb uuel nädalal taas Tallinnas

Järva Teataja
Copy
NATO küberkaitse kompetentsikeskus.
NATO küberkaitse kompetentsikeskus. Foto: Liis Treimann

30. mail algab järjekorras 15. küberkonfliktide konverents CyCon. Valdkondadeülene suurkonverents toob Eestisse kübersõja tippeksperdid erasektorist, ülkoolidest ja julgeolekuasutustest.

Nelja päeva jooksul võtavad sõna ja arutavad küberkonfliktide ning küberturvalisuse teemadel ca poolsada esinejat. Rääkijate seas on muuhulgas NATO peasekretäri nõunik David van Weel, Valge Maja küber valdkonna direktor Kemba Eneas Walden, Cambridge’i ülikooli professor Ross J. Anderson, president Alar Karis ning Euroopa Liidu küberturvalisuse ameti (ENISA) juht Juhan Lepassaar.

CyCon toob ka Tallinnasse Saksamaa, Austraalia, USA, Suurbritannia, Poola, Kanada ja kümnete teiste liikmesriikide küberväejuhatuse ja kaitseväe esindajad. Sõna võtavad teadlased ja professorid tippülikoolidest nagu Cambridge, Cornell ja Oxford. Nendega jagavad lava ka suurettevõtete nagu Microsoft, Fortinet ja Palo Alto Networks esindajad.

CyConi eesmärk on tuua ühte ruumi poliitikud, teadlased ning erasektori ja militaarorganisatsioonide kõrged esindajad, et arutada, kuidas uued tehnoloogiad nagu tehisintellekt, käimasolevad konfliktid, rahvusvaheline seadusandlus ja kümned muud faktorid muudavad küberkonfliktide olemust ning mida peaks rahvusvaheline üldsus tegema, et end küberruumis paremini kaitsta.

CyCon 2023 toimub 30. maist 2. juunini ning ingliskeelse konverentsi peateema on “Meeting Reality”. CyConist võtab osa 600 inimest enam kui 50 riigist. CyConi kavaga saab tutvuda siin https://cycon.org/agenda/workshop-day/

Küberkonfliktide üle arutlevat konverentsi korraldab NATO küberkaitsekoostöö keskus. Tallinnas asuv NATO oivakeskus on NATO poolt akrediteeritud rahvusvaheline mõttekoda ja väljaõppeasutus.

CCDCOE loodi 2008. aasta 14. mail Saksamaa, Itaalia, Eesti, Läti, Leedu, Slovakkia ja Hispaania algatusel. Praegu kuulub CCDCOE-sse 39 riiki, sh kõik 31 NATO liiget.

Rohkem infot CyConi kohta leiab siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles