Ilmus taskuhäälingu sarja “Regilaulu podcast” neljas hooaeg

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Pärimusmuusika keskus

Sel nädalal jõudis Eesti Pärimusmuusika Keskuse taskuhäälingu sarjas kuulajateni taas 10 arhiivist välja toodud regilaulu. Neljanda hooaja regilaule mõtestab salvestuste juures lahti jutuvestja Piret Päär.

Podcastiga soovitakse kuulajatele ning lauljatele pakkuda ehedas esituses Eesti iidseid regilaule, juhtida tähelepanu nende laulude kütkestavale poeesiale ja laulukõlale ning muuta regivärsid lihtsamini kättesaadavaks.

Regilaulu podcasti värskes kümnes episoodis keskendutakse lauluseltskondadele ning nende eestlauljatele. Tutvustatakse kogenud eestlaulja ja kogenud järellauljate suhet, mis peegeldab eesti traditsioonilist laulukultuuri ning annab elavat eeskuju kõikidele regilauludest huvitatud laulugruppidele.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul ollakse neljandal hooajal lähemal suurele soovile, et pärimusmuusika jõuaks järgnevate põlvkondadeni ning elaks digiajastul edasi harjumuspärastes meediumites. “Iga laul on asendamatu pusletükk meie kultuuriloos ning tuues neid tänapäeva, loome järjepidevuse ning saame osa aastatuhandete vältel tekkinud ellujäämisstrateegiast. Regilaulu podcast on ellu kutsutud selleks, et arhiivis olev materjal saaks kaasaega toodud ja ka mõtestatud. Kui keegi hinnatud eesti kultuuriloo mõtestaja, näiteks Piret Päär, räägib regilaulu kõrvale oma suhtest selle laulu sisuga, võib see kuulajaile regilaulu mõistmisel abikäe ulatada ning julgustada igapäevaelus ise samuti regilaule laulma,” kõneles Noormaa.

Taskuhäälingu sari on suunatud kõigile pärimusmuusika- ja kultuurihuvilistele. See omanäoline saateseeria tutvustab eesti ajaloolist laulukultuuri ja poeetikat, andes samas võimaluse kuulajal ka ise mõni regilaul ära õppida.

Neljandal hooajal on eestlauljateks Lauri Sommer, Tiit Saare, Kadri Mägi, Ain Raal, Kulno Malva, Oliver Kõrre, Meel Valk, Kairi Leivo, Meelika Hainsoo ja Maria Michelson ehk Kuraga Mari.

Kõiki Regilaulu podcasti neljanda hooaja eest- ja järellauljaid saab elavas esituses kuulda ka Viljandi pärimusmuusika festivali programmis 28. juulil kell 14.00 Viljandi Pärimusmuusika Aida suures saalis.

Regilaulu podcasti veavad eest:

Tarmo Noormaa (Eesti Pärimusmuusika Keskus) - idee autor, produtsent;

Anu Rannu (Eesti Pärimusmuusika Keskus) - projektijuht;

Hobifolklorist Lauri Õunapuu - kunstiline juht;

Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiivi vanemteadur Janika Oras - toimetaja ja konsultant.

Regilaulu podcasti saab arvuti vahendusel kuulata kodus ning nutitelefoniga kaasa võtta autosõidule, hommikusele kõnnakule või pikale rattasõidule:

Koduleht: https://www.viljandifolk.ee/festivalist/regilaulu-podcast

Soundcloud: https://soundcloud.com/regilaulupodcast

Spotify: https://open.spotify.com/show/59Gb8yzRp7GMBLRd8LqE3q

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ee/podcast/regilaulu-podcast/id1525139286

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles