Kampaaniavõit viis türilased viikingite saarele

Järva Teataja
Copy

Türi põhikooli IIIc klass, kes võitis tänavuse "Küünlaümbriste jahi" kampaania peapreemia - klassi ühisürituse korraldamine, käis sel nädalal oma võitu väljasõidu näol realiseerimas.

Reisi sihtpunktiks sai Saaremaal asuv Asva viikingiküla. Heatujuliselt ja reisiootusest põnevil seltskond asus kevadpealinnast teele ja bussisõit Virtsu kevadiselt imeilusat Eestimaad nautides kulges kiiresti. "Praamiga Kuivastusse ja olimegi Muhus. Väike peatus Muhu Pagarite juures ja teekond jätkus. Edasi üle Väikese väina tammi ja meid tervitas päikseline Saaremaa. Kohustuslik pilt Ö-tähe tähise juures ja teekond Asva poole võis jätkuda," on märgitud põhikooli Facebooki lehel olevas reisikirjelduses.

Viikingite külas võttis Türilt saabunud külalised vastu lahke pererahvas ja ootasid põnevad tegevused: suure kivi alla pandi oma salasooviga odratera, tutvuti viikingite aegsete põllukultuuridega ja lavastati koguni väike näidend Olav Tryggvasonist. Ka panid mandrilt tulnud külalised oma teadmised proovile panna viktoriinis, mängisiti vahvaid mänge, söödi üks korralik viikingieine, valmistati ise lameleiba ja ka seiklusrajal oli  võimalus oma osavus proovile panna. Saaremaa külastusel ei saa muidugi üle Kaali meteoriidikraatri külastusest.  Reisiseltskonnal oli imetore ja meeldejääv päev ning tänusõnad kuuluvad väljasõitu korraldada aidanud Evelin Jenk- Heinsaarele ja Imre Heinsaarele. Bussiroolis oli Enn Eelmäe ja loomulikult kuulub reisiliste tänu ASile Kuusakoski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles