Algaja koormusmatkal: elu jooksis silme eest läbi

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Järva naiskond koosseisus Kristlin Läänemägi (vasakult), Kerli Salmu (taga), Gerly Lehtmets ja Tiia Riis sai kohtunikelt mitteametlikud maksimumpunktid rõõmsameelsuse ja optimismi eest.
Järva naiskond koosseisus Kristlin Läänemägi (vasakult), Kerli Salmu (taga), Gerly Lehtmets ja Tiia Riis sai kohtunikelt mitteametlikud maksimumpunktid rõõmsameelsuse ja optimismi eest. Foto: Erakogu

Imavere kooli inglise keele õpetaja Gerly Lehtmets oli üks neljast kangest Järvamaa naisest, kes tegi kuu keskel läbi Naiskodukaitse kõige kurnavama patrullvõistluse, koormusmatka. Kui lugeja arvab, et tegu on staažika vabatahtliku riigikaitsjaga, kes paneb une pealt kokku AK4 tulirelva ja loeb kaarti kui oma viit sõrme, siis ta eksib. Gerly Lehtmets liitus naiskodukaitsjatega alles märtsis ja läks koormusmatka starti peaaegu puhta lehena­.

Seekordne Järva naiskond oli eriline. Kui tavaliselt on võistkonnas üks kuni kaks algajat koormusmatkalist, siis nüüd oli neid kolm. Lisaks Lehtmetsale tegid selle esimest korda läbi Kristlin Läänemägi ja Kerli Salmu, võistkonna ankrunaisena oli rivis kogenud «matkaja» Tiia Riis.

Peamiselt algajatest koosnevale ekipaažile rajal pikka iga sageli ei ennustata. Järva naiste tahtejõud ja visadus tõid nad edukalt finišisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles