VASTULAUSE ⟩ Paide meer: Need on üksikud päevad, mil kesklinn on osaliselt või täielikult suletud

Järva Teataja
Copy
Paide linnavolikogu opositsioon estas umbusaldusavalduse kõigi linnavalitsuse liikmete vastu eesotsas linnapea Kulno Kleiniga.
Paide linnavolikogu opositsioon estas umbusaldusavalduse kõigi linnavalitsuse liikmete vastu eesotsas linnapea Kulno Kleiniga. Foto: Dmitri Kotjuh

Linn on loodud inimeselt inimesele. Linna kui elukeskkonna pluss on alati olnud selle tihedus ja mitmekülgsus ning lühikesed vahemaad kodu, kaupluse ja kooli vahel. Kõik on käe-jala juures. Linnaruum on elav, kui seal on tegevust – kauplused, kohvikud, teater, laadad, sündmused ning piisavalt inimesi, kes seda tarbib, kirjutab Paide linnapea oma vastulauses Järva Teatajas avaldatud loole "Keskväljaku äridest sõideti jälle teerulliga üle".

Lugedes 8. juuni Järva Teatas ilmunud teerulli-lugu ning mõeldes selle aasta üritustele ja tegevustele, tekkis küsimus, kas Paide keskväljakul on toimunud või toimumas liialt palju kultuuri- või spordisündmusi, mis halvaks kesklinna ümbruse majandustegevuse. Need on üksikud päevad, mil kesklinn on osaliselt või täielikult suletud. Osa üritusi kattuvad nädalavahetuste või riigipühadega, kui ärid on kinni.

Kiriku tagustelt äridelt tuli avalik kriitika alles pärast keskväljaku sulgemise lõppu. Möönan, et võib-olla tõesti oleks saanud väljaku sulgeda ainult mõneks õhtutunniks, teatrietenduste ajaks, aga linnavalitsusele sellekohast ettepanekut ei laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles