Kirik pakub palavuse eest varju

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov peab oluliseks, et kõik, kes soovivad, saaksid kirikusse tulla.
Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov peab oluliseks, et kõik, kes soovivad, saaksid kirikusse tulla. Foto: Kristo Kivisoo

Käes on aasta esimene kuumalaine ning inimestel võib tekkida ootamatult vajadus kuhugi varju minna. Selleks puhuks teeb EELK Paide Püha Risti kirik oma uksed lahti, et palavuse eest varju pakkuda.

Koguduse juhatuse esimees Joel Rikk märkis, et kõikides kodudes ja asutustes ei ole kliimaseadmeid. "Seoses sellega on kõikidel inimestel, kes vajavad kuuma eest varju või jahutust, võimalus tulla ennast jahutama kirikusse," kutsus ta.

Riki sõnul on kirikus ühtlaselt mõnus temperatuur vahemikus 18 - 20 kraadi kogu suve  vältel. Seal saab rahulikult istuda ja puhata ning soovi korral omaette mõtiskleda.

Andres Tšumakovi tähelepanekut mööda tulevad inimesed kirikusse mitmel põhjusel. Nii selleks, et pühakoja kui kultuuri- ja ajalooväärtusega tutvust teha, aga ka mõtisklema, rahu ja hinge­tuge otsima. Mõnikord soovitakse süüdata küünal.

Eelmisest kevadest Paide kogudust teeniva Tšumakovi eestvõttel oli juba eelmisel suvel kirik avatud kuuel päeval nädalas. Ka sügisest kevadeni pääses soovija kirikusse neljal päeval nädalas. «Isegi talvel peaaegu polnud päeva, kui keegi poleks kirikusse sisse astunud,» sõnas ta.

Tšumakov püüab olla võimalikult palju kirikus ja inimeste päralt, seda teevad ka abilised.

Kirik on avatud kõikidele linnakodanikele ja külastajatele järgmistel aegadel: T 10-15, K 12 -18, N 10 - 15, R 12 -15, L 12 - 15, P 09 - 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles