Volinikele tasude maksmise peatamise algatusele tõmmati kriips peale

Eva Klaas
, reporter
Copy
Raha. Hoto on illustreeriv.
Raha. Hoto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Paide linnavolikogu liige Alo Aasma tegi eelmisel volikogu istungil ettepaneku linnavolikogu töös osalemise eest tasu saamise peatamine 2023. aastaks. Täna toimunud istungil arutati Aasma esitatud eelnõu, kuid kuna selle poolt oli üks volinik vähem kui vastu, ei läinud algatus läbi. 

Eelnõu sisuks oli määruse „Paide linnavolikogu tööst osavõtu eest makstava tasu suurus ning maksmise kord“ rakendamise peatamine 1. juulist kuni 31. detsembrini. Määrus näeb ette nii linnavolikogu esimehe ja aseesimehe tasud, kui hüvitised volikogu liikmetele volikogu töös osalemise eest ning ka komisjoni esimeeste, aseesimeeste ning liikmete tasud. Kui eelnõu oleks otsusena vastu võetud, oleks pausile läinud kõigi nende tasude maksmine. 

See oleks linnaeelarves tänavu kokku hoidnud suurusjärgus 60 000 eurot. Summa ei ole siiski päris täpne, kuna mõned volinikud on juba varem ise loobunud vallavolikogu liikme hüvitistest, täitmata on jäetud teise volikogu aseesimehe koht ning tasude maksmine on seotud ka volikogu istungitel osalemisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles