Järvamaa noori huvitab ettevõtlus ja infotehnoloogia

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Arvutiklass.
Arvutiklass. Foto: Urmas Luik

Wise’i tellitud Norstati värske uuring näitab, et 16–19aastaste noorte huvi ettevõtluse vastu on võrreldes eelmiste aastatega hüppeliselt kasvanud. Jätkuvalt on populaarne IT-haridus ning iga kolmas noor soovib tulevikus töötada mõnes tehnoloogia- või idufirmas.

50% Järvamaa noortest näeb enda tulevikku tõenäoliselt ettevõtluses ja luua oma ettevõtet. 33% noortest soovib mõnd ettevõtlusalast eriala õppima minna ning kolmandik näeb end tulevikus töötamas mõnes tehnoloogiaettevõttes.

Kui eelmisel aastal leidis 43% noortest, et soovib tulevikus ettevõtlusalast karjääri, siis tänaseks on see protsent oluliselt tõusnud. Enam kui pooled vastanuist (51%) soovivad luua oma ettevõte – 12% tahab seda kindlalt ning 39% tõenäoliselt. Noored, kes ettevõtlusalast karjääri ei kaalu, tõid peamiste takistustena välja hea idee või piisavate teadmiste ja oskuste puudumise ning hirmu ebaõnnestumise ja liiga suure vastutuse ees. Oma firmat looma kutsub noori eelkõige paindlikkus tööaja- ja koha suhtes, võimalus palju teenida ning loominguline vabadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles